Dorsz czarnyDorsz czarny

Specjalizujemy się w sprzedaży dorsza czarnego cenionego za bardzo delikatne, białe mięso, które jest praktycznie wolne od ości. Po obróbce termicznej rozdziela się na płatki, dzięki czemu jest wygodne do spożywania i bardzo lubiane przez dzieci. Oferowane przez nas dorsz czarny zawiera znaczne ilości kwasów tłuszczowych Omega-3 oraz witamin A, D i E.

 

Czarniak — charakterystyka

Filety z dorsza czarnego, nazywanego popularnie czarniakiem, są chętnie serwowane w smażalniach, restauracjach oraz innych punktach gastronomicznych. Podobnie jak dorsze atlantyckie mają delikatne mięso, ale ich smak jest nieco bardziej wyrazisty, a kolor — ciemniejszy. Ryby zawierają znikome ilości metali ciężkich, dlatego są w pełni bezpieczne dla zdrowia. Mrożone od razu po złowieniu zachowują pełnię właściwości odżywczych oraz smaku.

Jesteśmy zakładem przetwórstwa rybnego przestrzegającym surowych norm certyfikacji MSC, dlatego wszystkie ryby pochodzą ze stabilnych i zrównoważonych łowisk. Oferowane przez nas produkty nie zawierają glazury.